Autodesk pokreće Maya Creative za fleksibilnije i pristupačnije radne tokove umetnika

U ovom članku:
Autodesk Maya Creative i umetnost

Industrija medija i zabave žudi da postoji veća fleksibilnost i pristupačnost u kreiranju zabavnog sadržaja sa vizuelnim efektima i animacijama potrebnim sa skoro sav napravljen sadržaj, bilo da se radi o filmu, igri ili reklami.

Kompanije za vizuelne efekte su, na primer, pod pritiskom da brzo naprave sadržaj visokog kvaliteta za servise za strimovanje, koji žele da oduševe svoje pretplatnike. U poslednje dve godine osam od deset ljudi koristi video servise na zahtev (video on demand), sudeći po skorašnjoj anketi agencije Statista.

Istovremeno, iako rastu proizvodni budžeti, oni ne mogu da drže korak sa potražnjom potrošača. Ovo vrši pritisak na kompanije da više rade za manje. Kako veće kompanije angažuju slobodne umetnike i boutique studija za vizuelne efekte, kako bi povećali kapacitete radnog opterećenja, sve je veća potražnja za pristupačnim alatima koji imaju industrijski standard. Da bi studio mogao da se takmiči, kreativnost i efikasnost su najvažniji.

Pokrećemo Maya Creative kako bismo kreiranje sadržaja učinili dostupnijim snižavanjem barijere za ulazak umetnika iz manjih studija. Ova pristupačnija i fleksibilnija verzija softvera Maya je sjajna opcija za svakoga ko želi da poveća kapacitete ili pristupe profesionalnim 3D alatima.

Poseduje moćne alate za modelovanje, animaciju, rigovanje i renderovanje za pravljenje filmova, televizijskog programa i razvijanje igara. To uključuje kompletan industrijski standard kreativnih alata: vrhunsko 3D modelovanje, UV, lookdev i teksturisanje, grafiku pokreta; deformacije animacije; sekvencioniranje kamere, renderovanje i slikanje; sastavljanje podataka i scene.

Maya Creative takođe nudi Arnold render da zadovolji zahteve složenih i fotorealnih vizuelnih efekata i tokova rada animacije.

Maya Creative je dostupna za Windows i Mac. Umetnici mogu da koriste ovaj softver kada ima smisla za njihov rad u Flex-u, opciji za svakodnevnu upotrebu proizvoda čije se korišćenje plaća.

Cilj je da uvedemo ispativu opciju za slobodne umetnike, boutique studija ili kreativne timove malih preduzeća, kojima nije potreban isti API pristup ili mogućnost proširivanja koja je potrebna većim proizvodnim tokovima.

Jedan nezavisan stvaralac, Kliford Pol, kaže da je kod softvera Maya Creative najbolja stvar fleksibilnost koju mu daje kao slobodnom umetniku koji radi na različitim projektima. Od njega se zahteva da koristi različite programe u radu sa klijentima i može da pristupi softveru Maya i plati ga kada god mu zatreba.

Uzbuđeni smo što će Maya Creative olakšati manjim timovima i pojedinačnim umetnicima, kao što je Kliford da se takmiče i prave sadržaj rame uz rame sa većim kompanijama.

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp