Autodesk Forge postaje Autodesk Platform Services

U ovom članku:
Autodesk Forge postaje Autodesk Platform Services

Pročitajte ovaj tekst kako biste više saznali o prelasku sa Autodesk Forge na Autodesk Platform Services, što je objavljeno na Autodesk Univerzitetu. Ali prvo, želimo sa vama da podelimo neka uzbudljiva ažuriranja koja slede uskoro.

Šta je Autodesk Platform Services?

Na Autodesk Univerzitetu 2022. Endu Anagnost, izvršni direktor kompanije Autodesk, otkrio je da se Autodesk Platform Services sastoji od industrijskih cloud-a i skupa uobičajenih usluga zasnovanih na cloud tehnologiji. Na platformi postoje 4 komponente:

  • Autodesk Fusion – industrijski cloud za dizajn i proizvodnju
  • Autodesk Forma – industrijski cloud za arhitekturu, inženjering i građevinarstvo
  • Autodesk Flow – industrijski cloud za medije i zabavu
  • Autodesk Platform Services – uobičajeni skup usluga zasnovanih na cloud tehnologiji, ranije poznat kao Autodesk Forge
Šta se promenilo?

Dok će Autodesk Platform Services ponuditi iste APIs i alate za programere koje poznajete i volite iz platforme Forge, postoje neke stvari koje će biti izmenjene.

Uzbuđeni smo što ćemo 7. decembra objaviti novi izgled i osećaj na našoj web stranici. U to ažuriranje biće uključene i reference na naše novo ime Autodesk Platform Services. Takođe, planiramo da ažuriramo našu URL adresu na aps.autodesk.com. Ali ne brinite, preusmerićemo staru URL adresu tako da bilo koje stranice koje ste sačuvali i obeležili će ostati tako gde ste ih stavili.

Šta se desilo sa Autodesk Forge platformom?

Brend Autodesk Forge je evoluirao u Autodesk Platform Services. Isti skup API-ja i usluga koje su danas poznate kao Forge biće i dalje dostupne pod novim imenom. Možete da očekujete da Autodesk Platform Services bude rastući skup veb usluga koje povećavaju širinu i dubinu vaših sposobnosti da automatizujete procese i protok podataka širom različitih oblasti i projekata, omogućavajući vam bolje, brže donošenje odluka i vreme isporuke vaših proizvoda i usluga.

Kako se Autodesk Platform Services uklapa u Autodesk Platform?

Novo ime, Autodesk Platform Services, odražva važnost Forge-a kao ključne komponente Autodesk platforme, dajući korisnicima vrednost u svim oblastima, pored toga što se interno koristi za izgradnju Autodesk industrijskih cloud-a i platformi, Autodesk Platform Services, (APS) je dostupna vama, građevinarima i korisnicima trećih strana strana, za prilagođavanje proizvoda, stvaranje inovativnih radnih tokova, povezivanje alata i podataka.

Od čega se sastoji Autodesk Platform Services?

Autodesk Platform Services, ranije znana kao Forge, skup je API-ja i usluga koji evoluira, koji vam pomaže da sa našom platformom prilagodite svoj proizvod, kreirate inovativne radne tokove i integrišete druge alate i podatke. Pored API veb usluga, Autodesk Platform Services (APS) nudi prodavnicu aplikacija sa unapred izrađenim rešenjima koja vam pomažu da brzo povežete praznine, kao i centralni cloud informacioni model koji pojednostavljuje kako timovi stvaraju i dele podatke širom životnog ciklusa projekta.

Za šta možete da koristite Autodesk Platform Services?

Osiguravajući da su podaci povezani, dostupni, interoperabilni i detaljni, Autodesk Platform Services omogućava otključavanje uvida iz podataka koji su ranije bili zaključani u vlasničkim formatima datoteka ili izgubljeni u prevođenju datoteka. APS takođe omogućava da brzo, lako i po niskoj ceni povežete svoje radne tokove i podatke širom različitih disciplina. Ovo omogućava povećanu efikasnost, bolje i brže donošenje odluka, pojačanu sigurnost, povećanje bruto i neto prihoda i ubrzanje inovacije.

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp