INOVA Geoinformatics Group je regionalni lider u razvoju i implementaciji CAD/GIS rešenja na području telekomunikacija, putne infrastrukture, elektro mreža, prostornog planiranja, urbanizma i drugih srodnih oblasti. Naša GIS rešenja su bazirana na platformama vodećih svetskih kompanija sa područja inženjerskog softvera (Autodesk) i prostornih baza podataka (Oracle).

INOVA Geoinformatics Group čine kompanije članice:

  • GeoINOVA,  informatički inženjering d.o.o. Banja Luka
  • INOVA, geoinformatika d.o.o. Beograd
  • GeoINOVA, geoprostorske rešitve Ljubljana.

GeoINOVA je ovlašteni reseller Autodesk-ovih proizvoda više od decenije, a za to vreme isporučili smo Autodesk-ove softvere u preko 140 privatnih, javnih kompanija i institucija u Bosni i Hercegovini. Sa ubedljivo najboljim referencama, sa ponosom ističemo da smo najstabilniji i najefektivniji reseller u Bosni i Hercegovini. Sertifikovani smo Autodesk centar za obuke koje su namenjene pojedincima, kompanijama i organizacijama.

U saradnji sa TeamCAD-om d.o.o. iz Beograda i Intelikom d.o.o. iz Zagreba pružamo najbolje edukacije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

INOVA Geoinformatics Group je Autodesk Authorized ISV Partner i jedna od šest kompanija u svetu koje imaju status Autodesk Preferred Industry Partner. Razvoj i implementacija softvera je u skladu sa ISO i Open GIS standardima, te principima Evropske direktive INSPIRE. Ovi standardi i principi su polazna tačka naših brendova:

1. TeleCAD-GIS
2. AreaCAD-GIS
3. RoadCAD-GIS
4. ElectroCAD-GIS

Kompanija je za vlastiti model implementacije GIS tehnologije i međunarodnih standarda za prostorne obrade dobila veliki broj međunarodnih nagrada i priznanja među kojima je Eureka – Brussels, Millennium – Odessa.

Stručnost i kvalitet vlastitih rešenja dokazali smo kroz implementaciju više od 120 IT projekata u regionalnim korporacijama, opštinama i vladinim agencijama. Većina ovih referentnih projekata je finansirana od strane regionalnih Telekom operatera, Svetske banke, USAID-a, GTZ-a, SIDA-e, JICA-e, UNDP-a i drugih. Eksperti navedenih organizacija verifikovali su kvalitet naših projekata.