Autodesk kupuje kompaniju Upchain

U ovom članku:
Autodesk, lider u razvoju softvera za 3D dizajn, projektovanje, inženjering i industriju zabave, strpljivo širi opseg programa koje nudi svojim korisnicima.

Kako bi dodatno proširio svoju ponudu, posebno na polju “tehničkog dizajna”, Autodesk je napravio nekoliko ključnih akvizicija, uključujući Innovyze (softver za projektovanje infrastrukture, modelovanje i simulaciju) i CAMplete (aplikaciju za CNC mašinstvo). Kompanija je sada objavila da je potpisan definitivni ugovor za kupovinu kompanije Upchain, koja razvija cloud rešenje za PLM (Product Lifecycle Management) i PDM (Product Data Management). Kako su i sami ocenili, u pitanju je potez koji će sve programe za proizvodno mašinstvo, uključujući sopstvene ali i konkurentske proizvode, uklopiti u jedinstvenu celinu za razvoj proizvoda.

Po rečima Endrjua Anagnosta (eng. Andrew Anagnostizvršnog direktora Autodeska “Upchain će pomoći da se premoste prepreke između različitih disciplina. Ako pogledate Autodeskov Fusion, u pitanju je multidisciplinarni program koji spaja CAD, CAM, CAE, generativni dizajn i simulaciju u jedinstveno rešenje koje funkcioniše. Upchain nam dozvoljava da dodatno proširimo celokupan proces, od početka do kraja, gde korisnik neće morati uopšte da razmišlja o procesu, gde će upravljanje podacima postati nevidljivo.

Andrew Anagnost Autodesk CEO

Upchain već ima korisnike u vazduhoplovstvu, autoindustriji, mašinstvu i proizvodnji odeće, što praktično znači da pokriva tipove industrija koje Autodesk podržava. S obzirom da će Autodesk spojiti postojeće aplikacije sa Upchain PLM i PDM rešenjem, kombinovane usluge će se prirodno povezati sa korisnicima uz podršku drugim CAD sistemima koji se koriste u okviru proizvodne industrije.

Za Anagnosta, ova akvizicija adresira ključne izazove sa kojima se korisnici suočavaju: “Upchain omogućava lakše deljenje informacija i podržava rad udaljenih timova. Čini komunikaciju i saradnju efikasnijom, pouzdanijom i predvidljivijom. Postoji pritisak za ojačavanje biznisa kako bi bili spremniji za teška i nepredvidiva vremena. U isto vreme, svi su fokusirani na smanjivanje IT troškova. Organizacije su izbacivale svoja lokalna IT rešenja i prelazile na cloud opciju. Naša saradnja sa kompanijom Upchain će pomoći snižavanju troškova i kompleksnosti.“.

 

Izvor: Autodesk, Forbes
Prevod i adaptacija: Marko Kozlica
Preuzeto sa: TEAMCAD.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Podijeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Posljednje novosti