Napredni proizvodni centar u Hong Kongu

U ovom članku:
Kako Napredni proizvodni centar u Hong Kongu oblikuje reindustrijalizaciju

Napredni proizvodni centar u Hong Kongu će korišćenjem naprednih tehnologija, kao što je BIM, i povezanih procesa služiti kao primer reindustralizacije i Građevinarstva 2.0.

  • Hong Kong jača svoju građevinsku industriju putem Građevinarstva 2.0, inicijative koja se fokusira na inovaciju, profesionalizam i revitalizaciju.
  • Kompanija Gammon Construction imala je zadatak da integriše Građevinarstvo 2.0 u izgradnju Naprednog proizvodnog centra.
  • Gammon je korisitio BIM (Building Information Modeling), digitalnog blizanca i dizajn za proizvodnju i montažu (DfMA) kako bi bezbednije i brže napravio konstrukciju.
  • Gammon je takođe primenio obuku i obrnuto mentorstvo za razvoj veština.

Hong Kong je na putu reindustrijalizacije, kako je njegova vlada obezbedila milijarde dolara da bi dovela do toga da proizvodna industrija podstiče ekonomiju, stvara nove prilike i zadržava talente.

To se ogleda u snažnom investiranju u tehnologiju Industrije 4.0 kao što su internet stvari (IoT)veštačka inteligencija (AI), prefabrikacija i elegantniji procesi. Sastavni deo reindustrijalizacije je Građevinarstvo 2.0, inicijativa koju vodi vlada koja koristi ove tehnologije da bi postigla tri ključna oslonca: inovaciju, profesionalizam i revitalizaciju.

Prakse Građevinarstva 2.0 bile su ključne u građenju Naprednog proizvodnog centra u Hong Kongu (AMC), proizvodnom objektu od skoro 102.200 kvadratnih metara. Predviđeno je da se njegova izgradnja završi 2022. godine, a on će podržavati inovativne proizvodne procese i tehnologije, uključujući 3D štampanje, robotiku i deljene usluge za pravljenje prototipa, sklapanje, logistiku i skladištenje.

Gammon Construction, građevinarski i inženjerski izvođač radova sa sedištem u Hong Kongu, dobio je zadatak da oživi AMC i integriše Građevinarstvo 2.0 u proces razvoja objekta. Gammon koristi tehnologiju da bi se pozabavio nedostatkom radne snage i bezbednosnim pitanjima na gradilištu, skratio vreme izgradnje i odgovorio na jedinstvene izazove naprednog proizvodnog objekta.

Ohrabrivanje inovacije

Kao dobro poznat digitalni izvođač u Hong Kongu, Gammon ulaže svoje veliko iskustvo, resurse i inovacije kako bi položio ovaj ispit.

Projekat AMC, koji je osvojio nagradu Autodesk Hong Kong BIM Award, koristi BIM tokom celog ciklusa, što oslikava promene u industriji koje je donela inicijativa Građevinarstvo 2.0. Korišćenje BIM tehnologije za pravljenje digitalnog blizanca dokazano je veoma važna prekretnica projekta.

„Koristili smo digitalnog blizanca tokom naših radionica, pa su sve zainteresovane strane – inženjeri, radnici, supervizori – mogli da naprave simulacije poslova pre nego što su ih započeli na terenu“, kaže Semi Lai, direktor kompanije Gammon Construction. „Razumeli su procedure, napravili redosled rada i odlučili o toku posla.“

Kompanija je takođe koristila digitalnog blizanca da otkrije bezbednosne probleme na gradilištu. „Koristili smo opciju za otkrivanje sukoba u projektu i analizu mogućnosti izgradnje kako bismo proverili da li se komponente mogu izgraditi na bezbedan način“, kaže Lai. „Ukoliko imamo dobru koordinaciju i ispravno uradimo iz prve, možemo da povećamo kvalitet.“

Gammon kombinuje tradicionalne građevinske tehnike sa modernijim metodama, kao što je projektovanje za proizvodnju i montažu (DfMA) i multidisciplinarno integrisanje mehaničkih, električnih i vodovodnih instalacija (MiMEP).

DfMA uključuje proizvodnju komponenata van gradilišta, a zatim njihovo sklapanje i montažu na gradilištu, dok MiMEP metod usvaja DfMA princip rada za mehaničke, električne i vodovodne komponente.

Kompanija je van gradilišta osnovala tri fabrike i jednu na mestu izgradnje za konstruisanje više od 7.000 MiMEP modula, što je značajno pojednostavilo proces. „Normalno bismo pogonske prostorije ustupili podizvođačima i radnicima za postavljanje MEP komponenti i za to bi im trebalo od 30 do 45 dana“, kaže Lai. „Ali sada se postavljanje obavi za samo jedan dan.“

Pored toga što štede vreme, Gammon je otkrio da DfMA i MiMEP metode rešavaju širi spektar problema tako što izgradnju čine bezbednijom i rešavaju nedostatak radne snage.

„Fabrika je dobro kontrolisano okruženje, pa je bezbednija nego izgradnja na gradilištu, posebno za stariju radnu snagu“, kaže Lai. „A zbog nedostatka radne snage, bilo bi nam lakše da radnike zaposlimo u fabrici, nego na gradilištu.“

Da bi dodatno ubrzao izgradnju, Gammon je koristio prefabrikovane TT ploče. „Originalni dizajn strukture je ravna pločasta konstrukcija sa veoma debelim pločama, pa možete da zamislite količinu betona izlivenog tokom izgradnje“, kaže Lai. „To takođe pravi probleme sa redosledom i logistikom.

Korišćenjem prefabrikovanih TT ploča postižemo iste konstrukcijske rezultate, dok smanjujemo količinu betona za 60%, što vodi do manje gubitaka.

Upravljanje promenama je jedan od najvećih izazova sa kojima se suočila kompanija Gammon. Za velike projekte kao što je AMC, iniciranje promene je značilo da se sve zainteresovane strane slože i razumeju promenu.

Lai predstavlja novu inicijativu koju je Gammon predstavio – mobilnu aplikaciju koja obuhvata tehnologiju kao što je proširena stvarnost i čini da primopredaja bude lakša, brža i efikasnija za podizvođače – kao primer toga kako je kompanija rešila upravljanje promenama.

„Morao sam da okupim sve supervizore, podizvođače, radnike i menadžerski tim kako bismo napravili probu i videli da li odgovara njihovoj svrsi“, on kaže. „Nije bilo lako, ali sam pokušao da ih rano angažujem, razumem šta im smeta i nađem način da to rešim. Takođe sam im dao podršku i ohrabrenje koje im je bilo potrebno i malo više nagovaranja da probaju aplikaciju i vide kako će im pomoći.

Veći profesionalizam

Poslovne prakse moraju da evoluiraju kako bi zadovoljile trenutnu stvarnost, uključujući i promenu radne snage. Gammon se fokusira na razvoj veština kroz obuku, a većina tima se obučavala za BIM i DfMA. Ali kompanija je takođe otkrila da različiti vidovi mentorstva mogu biti ključan alat za njeno poboljšanje profesionalnosti i modernizaciju.

„Možete da pronađete ljude sa pravim veštinama ili ih možete obučiti da dostignu viši nivo“, kaže Lai. „Ali najvažnija stvar su stav i pravi način razmišljanja.“ Da bi to postigao, Gammon je sproveo tradicionalno mentorstvo – mlađi kadar je učio od starijeg – i obrnuto mentorstvo, gde su mlađi zaposleni bili mentori starijima.

„Ovim mlađim zaposlenima je digitalna tehnologija poznata od malih nogu i imaju drugačiji način razmišljanja, pa naši stariji zaposleni mogu dosta da nauče o novim digitalnim aplikacijama i građevinskoj tehnologiji“, kaže Lai. I više od toga, tradicionalno i obrnuto mentorstvo se fokusiraju na stvaranje poslovnog okruženja koje neguje učenje, slušanje, otvorenost i timski rad.

„Kada naši iskusniji ljudi rade zajedno sa mlađim inženjerima, stvori se povezanost i posao teče glatko“, kaže Lai. „Svi se trude da postignu iste ciljeve i pružaju maksimum svojih mogućnosti. Voljni su da iznesu problem i zajedno ga reše.“

Gammon takođe usvaja kulturu različitosti i inkluzije. „U timu imamo kombinaciju starijih i mlađih članova i imamo 20% žena“, kaže Lai. „Imamo koleginice na različitim pozicijama i na različitim nivoima – inženjerke, pomoćnice projekt menadžera i menadžerke.“

Promovisanje revitalizacije

Napori koje je kompanija Gammon uložila u projekat AMC predstavljaju iskorak ka revitalizaciji građevinske industrije u Hong Kongu, a njene metode mogu biti put koji će pratiti druge kompanije. Lai predviđa da će povećanje digitalne budućnosti privući mlađu generaciju da se pridruži industriji.

„Komplet veština će biti drugačiji“, on kaže. „To neće biti samo inženjerstvo i građevinarstvo, već kombinacija fabričkog i logističkog upravljanja, pa čak i softverskog inženjeringa.

Na primer, naša kompanija zapošljava više inženjera, ali i više fabričkih i logističkih menadžera i sa njima delimo svoje znanje.
„Doći će do promena u paradigmi građevinske industrije, gde će proizvodnja van gradilišta biti u velikoj meri od koristi i digitalni alati će kontrolisati sekvence i tokove rada u izgradnji“, on dodaje. „Moramo da promenimo način razmišljanja i krenemo ka digitalnoj budućnosti.“

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp