CGI Furniture modernizuje proizvodnju pomoću softvera 3ds Max

U ovom članku:
CGI Furniture modernizuje proizvodnju i pojačava održivost pomoću softvera 3ds Max.

Da bi se borile sa klimatskom krizom, globalne industrije pronalaze nove metode za smanjenje ugljeničkog otiska i eliminisanja otpada.

Za kompaniju CGI Furniture, razvijanje 3D modela proizvoda visoke vrednosti za međunarodne klijente deo je napora da smanji uticaj moderne proizvodnje na životnu sredinu sa pristupačnijim i efikasnijim procesima od dizajniranja do prodaje.

Rano usvojivši virtuelne prototipe za maloprodajni marketing, kompanija CGI Furniture se specijalizovala za vrhunske fotorealne 3D rendere modela proizvoda za klijente iz maloprodajne industrije. Njihovi nedavni projekti uključuju ergonomska sedišta ekonomske klase za kompaniju Zephyr Aerospace, održivi dekor za van de Sant i luksuzni dizajn satova za Julien de Bourg.

„3ds Max je okosnica našeg kreativnog procesa.“

Modernizacija tradicionalnog plasiranja proizvoda i proizvodnje putem virtuelnih tokova rada pruža klijenteli kompanije CGI Furniture niz koristi. Visokokvalitetni 3D modeli proizvoda su isplativiji i brže se proizvode nego fizički proizvedeni prototipi, zahtevaju manje resursa za kreiranje i ne treba im mnogo u smislu fizičkog prostora ili prostorije za skladištenje.

Svestranost omogućava 3D renderima da se prikazuju u bilo kojoj virtuelnoj prostoriji, svetlosnim uslovima ili okruženju i da se u hodu na proizvodima promene tkanine i materijali. Korišćenjem 3D modela proizvoda, prodavci imaju mogućnost da neposrednije odreaguju na trendove i zahteve potrošača i testiraju nove prototipe bez gubljenja vremena na izlazak na tržište ako proizvodi ne uspeju da se prodaju.

Proizvodnja počinje CAD ili DWG fajlovima, crtežima ili klijentovim nacrtima dizajna proizvoda, sa dodatnim referentnim slikama ili fizičkim uzorcima materijala i tekstila. Klijenti takođe pružaju detalje o pozadinskom okruženju ili se odlučuju da odaberu iz kreativne biblioteke kompanije CGI Furniture, u kojoj ima više od 6.500 unapred modelovanih scena enterijera doma. Kada se referentni materijali pregledaju, umetnici uvoze relevantne fajlove direktno u 3ds Max kako bi započeli modelovanje, osvetljenje, teksturisanje i animaciju. „3ds Max je okosnica našeg kreativnog procesa. Multifunkcionalan je, agilan i koristi se u svim fazama proizvodnje i za bilo koji zadatak“, kaže Dmitrij Pastušenko, glavni menadžer za integraciju kompanije CGI Furniture. „3ds Max je takođe veoma koristan za arhitektonsku vizuelizaciju, koja je sastavni deo razvoja scena enterijera doma ili okruženja u kojima su pozicionirani naši konačni modeli proizvoda“.

„Ulazimo u novu industrijsku revoluciju u kojoj glavni industrijski igrači na tržištu nameštaja žele da unaprede svoje poslovanje pomoću kompjuterski generisanih slika.“
Mogućnost rada sa raznim formatima fajlova, usklađenost sa robusnim dodacima i korisnički interfejs koji je prilagodljiv i jednostavan za navigaciju pomažu da se ubrza proizvodnja u softveru 3ds Max.

Interaktivni renderi povećavaju efikasnost tako što timovima omogućavaju da vide prilagođavanja modela i prave promene u realnom vremenu. Umetnici imaju otvorenu komunikaciju sa klijentima i primaju povratne informacije tokom svih faza proizvodnje, a konačna isporuka modela fotorealnih proizvoda izlaže se u prirodnom okruženju prilagođenom klijentovom brendu ili preferencijama publike.

„Ulazimo u novu industrijsku revoluciju u kojoj glavni industrijski igrači na tržištu nameštaja žele da unaprede svoje poslovanje pomoću kompjuterski generisanih slika. Prelazak na 3D rendere je važan korak ka smanjenju zagađenja, eliminisanju otpada i spašavanja drveća i drugih ograničenih resursa, umesto da se proizvodi roba koja se možda nikada neće prodati. Usvajanje digitalnih prototipa širom industrije ima potencijal da napravi prvi korak ka spašavanju naše planete.“

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp