Izašao je novi AutoCAD 2023!

U ovom članku:
Od danas je dostupna najnovija verzija, AutoCAD 2023!

Kao vodeće svetsko rešenje za projektovanje, AutoCAD predvodi nove verzije Autodesk programa. Od danas je dostupna najnovija verzija, AutoCAD 2023, koja nam donosi različita unapređenja i nove mogućnosti.

Nove mogućnosti:

Ubacivanje referenci – mogućnost direktnog ubacivanja fotografija odštampanih dokumenata ili PDF dokumenata kao referenci u DWG crteže preko AutoCAD mobilne aplikacije.

AutoCAD web API – omogućava automatizaciju koraka u radnom toku, dostupan je u AutoCAD web aplikaciji za korisnike najma programa AutoCAD.

My insights – vodič koji prikazuje savete i nove mogućnosti programa koji vam pomaže da radite brže u pravim trenucima i u pravom kontekstu. Na osnovu nekih komandi koje se ponavljaju, AutoCAD predlaže makro koji će zameniti nekoliko komandi jednom, i sve to kroz My Insight.

Floating windows – mogućnost pregleda i rada na 2 crteža u isto vreme u u potpuno funkcionalnim prozorima koji stoje jedan pored drugog ili na više monitora. Nema potrebe za otvaranjem drugog primerka programa AutoCAD.

Objavljivanje crteža na platformi Autodesk Docs – Poboljšana produktivnost i smanjenje broja koraka u objavljivanju CAD crteža iz programa AutoCAD na platformu Autodesk Docs u PDF formatu. Dodatno, pomoću AutoCAD web aplikacije možete pristupiti DWG fajlovima na platformi Autodesk Docs.

 

Unapređenja:

Trace – dodavanje oblačića za ispravke i oznake bez menjanja postojećeg crteža u AutoCAD desktop programu, kao i web i mobilnim aplikacijama.

Count – automatizuje brojanje blokova i objekata u označenom delu crteža ili na celom crtežu uz meni koji identifikuje greške i vodi kroz izbrojane objekte.

Sheet set manager – omogućava otvaranje setova crteža brže nego ikada. Koristeći Autodesk cloud platformu, slanje i otvaranje setova crteža između saradnika na projektu je brže i bezbednije.

Grafičke performanse i pojednostavljena instalacija – u verziji 2023, rad sa grafičkim prikazima je unapređen, tako da se 3D objekti mogu renderovati i do 10 puta brže nego ranije sa vizuelnim stilovima: „shaded“, „shaded with edges“ i „wireframe“.

 

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp