Izašao je Revit 2024.1

U ovom članku:
Izašao je Revit 2024.1

Revit 2024.1 nadgrađuje mogućnosti za projektovanje i dokumentovanje, interoperabilnost i prenos podataka, uvide i analize predstavljene u ranijim izdanjima. Izdanje Revit 2024 donelo je velika ažuriranja za modelovanje lokacije, detaljne konstrukcije armature i alate za analizu konstrukcije. U ovom ažuriranju, te mogućnosti nastavljaju da se poboljšavaju.

Možete pronaći podešavanja u pretraživaču koja poboljšavaju čitljivost i navigaciju, zajedno sa poboljšanjima performansi koja koriste svima koji rade u softveru Revit.

Potrebno je da znate tri stvari o ovom ažuriranju:

1. Geometrijska optimizacija za modelovanje pejzaža.

Izdata sa prerađenim alatom „Site Tools“ u softveru Revit 2024, opcija „Toposolids“ zamenila je opciju „Toposurfaces“ kao fleksibilni izraz modeliranja za reprezentaciju topografije lokacije kao čvrste geometrije. U izdanju 2024.1 moguće je optimizovati broj tačaka koje čine topsolid, čineći ih lakšim za manipulaciju i rad. Ova opcija je posebno korisna kada se u Revit uvoze veoma detaljni i složeni geopodaci.

 

2. Modernizacija opcije Project Browser.

Revit 2024 je predstavio opcije za poboljšanje iskustva rada u softveru Revit, kao što je tamna tema. Jedno veoma korisna opcija koja je prošla neprimećeno je da sada možete da pretražujete project browser! Revit 2024.1 donosi dodatak ovoj novoj funkcionalnosti – skrolovanje na tastaturi za pretraživanje red po red, a točkić miša omogućava zumiranje kako bi pretraživanje podataka bilo prijatnije za oči.

 

3. Pretraživanja detalja i konstrukcijska analiza armature.

Revit 2024 je olakšao radni tok za dodavanja detalja armature u setove crteža, kreirajući rasporede savijanja šipki za izradu i poravnavanje šipki duž zakrivljenih elemenata. Pomoću softvera Revit 2024.1, alati za uređivanje dužine segmenata su intuitivniji putem poboljšanja komandi. Tu je i nova automatizacija, sa automatskim postavljanjem oznaka za napomene za više šipki, čime se štedi vreme i napor prilikom razvijanje setova dokumenata.

U ovom izdanju ćete takođe pronaći poboljšanja za manipulisanje članovima konstrukcijske analize i elemente rama, zajedno sa boljom podrškom za openBIM radne tokove, sa specifičnim poboljšanjima za otvorene radne tokove isporučenim u ranijim izdanjima.

Izvor: TeamCAD

Prevod i adaptacija: Hristina Antić, Marko Kozlica

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp