Naših TOP 10 najvećih Autodesk klijenata u Bosni i Hercegovini

U ovom članku:
T&E projektni biro iz Sarajeva jedan je u naših TOP 10 klijenata

#4 T&E projektni biro

 

T&E je projektni biro koji je osnovan 2013. godine u Sarajevu.  Ovaj projektni biro nudi kompletnu uslugu konstruktivne izrade projektne dokumentacije za objekte visokogradnje, industrijske objekte, te rekonstrukciju i sanaciju objekata. Osnovna djelatnost ove firme je dakle projektovanje konstruktivne faze objekata visokogradnje, savjetovanje i outsourcing. Tržište za koje većinski radimo jeste Njemačka, odnosno imamo jako dobru saradnju s njemačkim inžinjerskim biroima s kojima smo radili i u drugim državama kao što su Ekvador, Kina, Turska itd. Saradnja s njemačkim biroima nam je donijela neprocjenjivo iskustvo u primjeni najnovijih naučnih i praktičnih metoda u savremenom inžinjerstvu.

 

 

Do sada imamo circa 130 uspješno završenih projekata i destak projekata koji su u toku. Mnogi od njih su bili veoma zanimljivi. Jedan od takvih projekata (još nije skroz finaliziran) je „Most Mira“  u Prijedoru koji je dobio prestižnu međunarodnu nagradu za arhitekturu – Srebrnu Nagradu za Evropsku regiju.

Objekat OMLADINSKOG CENTRA je projektovan sa masivnom vertikalnom nosivom konstrukcijom od zidova izvedenih nabijenom zemljom i horizontalnom (međuspratnom) konstrukcijom izvedenom kao armirano betonske monolitne ploče debljine d=18.0cm.

Trenutno radimo i na veoma interesantnim projektima za Hrvatsko tržište – obnova objekata nastradalih u potresima u Zagrebu i Petrinji.

 

T&E Autodesk BiH Geoinova

S nekim od klijenata iz Njemačke imamo kolaboracijuputem BIM-a. Bim predstavlja koncept budućnosti i to je koncept u kojem su na jednom mjestu pohranjene sve informacije i faze projekata. BIM nam omogućava veću konkurentnost, brzinu i smanjuje mogućnost grešaka. U narednom period u planu je da jačamo BIM ekipu.

 

Prikaz 3D modela sa planovima oplate

T&E Autodesk BiH Geoinova

T&E Autodesk BiH Geoinova

 

BIM 360

T&E BIM360 Autodesk BiH Geoinova

 

 

T&E Armatura Autodesk BiH Geoinova

 

 

Dio kolega radi statičke proračune za inostrano tržište, te njihovi proračuni i modeliranje izgledaju ovako:

 

Mnoge aktivnosti i projekti ne bi bili mogući bez Autodeska.

Naša velika podrška je GeoINOVA iz Banja Luke, koja je sa svojim profesionalnim i ažurnim pristupom naš pouzdan Autodesk partner.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp