NOVO: Chaos Cosmos

U ovom članku:
Kao što smo već čuli na nedavno održanoj Chaos Group Keynote prezentaciji, najnovija verzija programa V-Ray 5, dolazi sa novim pogodnostima.

Kao što smo već čuli na nedavno održanoj Chaos Group Keynote prezentaciji, najnovija verzija programa V-Ray 5, dolazi sa novim pogodnostima – Chaos Cosmos i Chaos Vantage.

Chaos Cosmos 

Chaos Cosmos donosi visokokvalitetan 3D sadržaj iz oblasti arhitektonske vizuelizacije arhitektama i dizajnerima, koji je pristupačan i lak za upotrebu i uz pomoć koga će oni, uz minimalan napor, biti u mogućnosti da prave veoma dobre rendere. Chaos Cosmos je sistem za sadržaj sa različitim komponentama, koji uključuje Cosmos Library (biblioteku), sa stotinama visokokvalitetnih modela i HDRI neba, i Content Browser (pretraživač sadržaja) za pretraživanje i preuzimanje modela. Predstavlja savršeni alat za arhitekte i dizajnere enterijera za postizanje početne prednosti na projektu. 

NOVO: Chaos Cosmos

Kako bi nastao Chaos Cosmos, Chaos Group je radio sa nekima od najboljih svetskih modelara 3D sadržaja, što je rezultovalo kreiranjem besplatne kolekcije sa preko 650 različitih elemenata. Korisnicima je dostupan širok spektar elemenata, od različitih vrsta drveća i ostale vegetacije, preko ljudi, vozila, nameštaja, dodataka, osvetljenja i HDRI neba.  

Kome je namenjen? 

  • Arhitektama 
  • Dizajnerima enterijera 

NOVO: Chaos Cosmos

Kako je Chaos Cosmos rešenje problema? 

Potreba za elementima koji su spremni za render – Arhitekte imaju potrebu za elementima kako bi istražili i prezentovali svoj dizajn u kontekstu koji je razumljiv široj publici. Pošto vrlo često rade projekte za koje je kratak rok, moraju brzo da ubace sadržaj u svoj dizajn. Chaos Cosmos nudi 3D sadržaj kome nisu potrebna podešavanja materijala. Korisnici mogu jednostavno da uvezu elemente, naprave svoju scenu ili model i renderuju.

 

NOVO: Chaos Cosmos

Nedovoljno 3D sadržaja za izabranu platformu – Korisnicima često nedostaje visokokvalitetan ili sadržaj konzistentnog kvaliteta za izabranu platformu. Ovo može rezultovati u naporan proces uvoženja elemenata koji su napravljeni u nekoj drugoj platformi koji iziskuje mnogo truda i vremena. Chaos Cosmos nudi visokokvalitetan 3D sadržaj kome nije potreban transfer geometrije i optimizacija i koji obezbeđuje konzistentne rezultate kroz različite programe: V-Ray 5 for 3ds Max, V-Ray 5 for Revit, V-Ray 5 for SketchUp i V-Ray 5 for Rhino.  

NOVO: Chaos Cosmos

Karakteristike 

Lakoća upotrebe – Ubacivanje Cosmos elemenata u scenu je jednostavno kao opcija “drag-and-drop”. Korisnici mogu pretraživati elemente u Cosmos Browser-u (pretraživaču) na V-Ray traci sa alatima, preuzeti ih i uvesti bez prethodne pripreme. 

Spremni za render – Korisnici nemaju potrebe da troše vreme na podešavanja materijala. Cosmos elementi su brz i pouzdan način da se dostignu dobri renderi koji su detaljni i kompletni. 

Pametni – Cosmos elementi se adaptiraju kako bi omogućili korisnicima da rade sa njima u nativnom prikazu programa u kome rade, V-Ray Vision programu ili V-Ray prikazima. Sa tri nivoa detaljnosti koji se menjaju automatski, korisnici uvek mogu da uživaju u glatkom dizajnerskom iskustvu i da uvek budu sigurni da su svoje ideje potpuno vizuelizovali. 

Konzistentan visok kvalitet – Chaos Group je pažljivo napravio sadržaj Chaos Cosmos-a kako bi bio siguran da svaki element zadovoljava njihove zahteve kvaliteta. Elementi takođe moraju da prođu proveru kompatibilnosti sa Cosmos standardima za materijale i geometrije.  

Neparalelna integracija – Cosmos biblioteka je dostupna u programima V-Ray 5 for 3ds Max, V-Ray 5 for Revit, V-Ray 5 for SketchUp i V-Ray 5 for Rhino. Korisnici mogu lako da koriste elemente kroz različite platforme i V-Ray engine-e (V-Ray Vision, V-Ray, Chaos Vantage) bez gubljenja vremena i energije na konverzije.

 

Izvor: Chaos Group / Chaos Vantage
Preuzeto sa: TEAMCAD.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp