Predstavljen je Forest Pack 8.0.7

U ovom članku:
Forest Pack - Dodatak za 3ds Max

U ovom životno realističnom ažuriranju blisko smo radili sa Corona timom kako bismo poboljšali preformanse kada se koristi animirani proxy i poboljšali iskustvo korišćenja dodatka Forest Pack sa interaktivnim režimom renderovanja.

Ne postoji bolji način da se započne 2023. godina, nego sa ažuriranjem vašeg omiljenog dodatka za 3ds Max – Forest Pack. Verzija 8.0.7 donosi nekoliko zgodnih poboljšanja, naročito za korisnike rendera Corona. Blisko smo sarađivali sa timom kompanije Chaos kako bismo napravili promene sa obe strane koje poboljšavaju preformanse dodatka Forest Pack kada se koristi sa Corona rendererom.

Rezultat toga su primetna poboljšanja kada se koristi Animated Corona proxies. U prošlosti je bilo neophodno da se za svaki frejm učita kompletna meš animacija, što je dovodilo do problema kada se određuju vremenske tačke pojavljivanja elemenata u sceni. U ovom izdanju, sada samo semplujemo kompletnu geometriju u prvom frejmu. Kako ovo poboljšanje takođe zahteva promene u rendereru Corona, potrebno je da koristite Corona Daily builds ili da sačekate izlazak verzije 10.

Kao dodatak, Corona tim je uključio i nekoliko drugih poboljšanja za dodatke Forest Pack i RailClone u njihovim dnevnim nadgradnjama, što obuhvata:

  • Podrška za native rendering negeometrijskih objekata, kao što su svetla u dodatku RailClone
  • Native podrška za režime animacije za Forest Pack
  • Rešen je problem kada renderovanje materijala ponovo pokretalo IR sa dodatkom ForestPack
  • Rešen je problem kada Corona ne koristi meš poslat iz dodatka Forest Pack putem opcije “GetRenderMesh”
  • Popravljeni su Forest Pack objekti koji se nisu renderovali u proksi režimu
  • Popravljeno je nerenderovanje prilagođenih objekata kada je Forest Pack render režim podešen na „Meshes“
  • Rešen je problem kada se ForestPack pojavljuje u prozoru za prikaz, ali ne i u renderu kada se na osnovni objekat primeni „quadremesher“
  • ForestPack instancama je sada dodeljena odgovarajuća boja žica.

Ljubitelji interaktivnog renderovanja će biti zadovoljni kad saznaju da smo poboljšali performance i pouzdanost. U ranijim verzijama, Forest objekti su ponovo izgrađeni prilikom svake promene pogleda, ali sada poštuju pravila korišćenjem opcija Camera > Enable on Viewport IR parameter. Tako izbegavamo ponovnu izgradnju Forest objekata korišćenjem interaktivnog renderovanja, u nekoliko slučajevima gde nije neophodno.

Postoji još nekoliko zgodnih izmena koje su uvedene da bi se rad dodatkom Forest Pack ubrzao. Prvo, ponovo smo dizajnirali nekoliko ikona na traci sa alatkama kako bi se na prvi pogled lakše prepoznale i dodali smo novo dugme za brzo dodavanje „Forest Sets“.

Takođe smo promenili način na koji se više objekata koji se učitavaju iz biblioteke organizuju u listu stavki. U prošlosti je to bilo donekle nasumice, ali su sada poređani po abecedi, što olakšava upravljanje.

 

Nikada niste probali Forest Pack? Ako tek treba da otkrijete koristi dodatka Forest Pack, onda nikada nije bio bolji trenutak nego sad.

Izvor: teamCAD

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp